Bedrijfsupdate

Allizo’s ideaalplaatje: een maandelijks overzicht voor de zzp’er

By 5 mei 2020 mei 7th, 2020 Geen Reacties

Jack van Ansem (49) en Geert Lubse (52) hebben met hun administratiekantoor Allizo één duidelijk doel voor ogen. ,,We willen uiteindelijk toewerken naar een maandelijks financieel overzicht voor de zzp’ers met alle omzet en bedrijfskosten.”

Jack van Ansem (voor) en Geert Lubse

Allizo is een administratiekantoor voor zzp’ers. Directeur Van Ansem en Lubse richten zich op de ondernemers in de zorg. Een zeer aantrekkelijke doelgroep om mee te werken, vinden ze. ,,Veel zzp’ers weten, denk ik, niet wat ze precies overhouden aan het eind van de maand”, zegt Van Ansem.

Hoe kun je goed voor een ander zorgen als je niet goed voor je eigen financiën zorgt? ,,We horen dat zzp’ers in de zorg heel erg zorggericht zijn, maar sommigen iets minder zitten op het financiële stukje”, aldus Lubse. ,,Daarom denk ik dat dit een heel dankbare groep is om mee te werken.”

Ze hebben geen specifieke kennis over zzp’ers in de zorg, maar wel al ruim 20 jaar ervaring in hun vak. Dat maakt het voor hen des te interessanter om met hen te werken. ,,We willen onze vaktermen uitleggen in Jip-en-Janneketaal, zodat ze ook écht begrijpen wat we bedoelen”, aldus Van Ansem. ,,Zo maak je uiteindelijk verbinding met je klant.”

Ik wil weten wat de zzp’er beweegt.

Geert Lubse

Lubse staat voor diepgang. ,,Ik wil weten wat de zzp’er beweegt. Wat houdt hem of haar bezig? Wat zijn de fiscale (on)mogelijkheden? Tegen welke wet- en regelgeving lopen hij aan?”, zegt hij. ,,Maar ook de zorgprofessionals die over de grens wonen en in Nederland werken: wat houdt het fiscaal voor hen in? Deze specialismen willen wij gaan ontwikkelen, zodat we invulling kunnen geven aan de specifieke behoeftes.”

Financieel overzicht

Met de app die eind mei te downloaden is, moet boekhouden heel eenvoudig worden. Maak een foto van het bonnetje en Lubse en Van Ansem kunnen aan de slag. Maar het gaat niet simpelweg alleen om het invoeren en verwerken van de bonnetjes. Dat voldoet niet aan de kernwaarden van Allizo: laagdrempeligheid, transparantie, no-nonsense en to the point. 

Met onze manier van werken heb je realtime inzicht en kom je niet voor verrassingen te staan.

Jack van Ansem

De app maakt de financiën ook inzichtelijk. Wat komt erin en wat gaat eruit? Op basis daarvan kunnen Van Ansem en Lubse adviseren of bijsturen waar nodig. Mogelijk komen ook extra opties beschikbaar – naar de haalbaarheid wordt nog onderzoek gedaan -, zoals een koppeling met de bankgegevens of het opmaken van de facturen. Van Ansem: ,,Via deze weg willen we uiteindelijk toewerken naar ons ideaalplaatje: elke maand een financieel overzicht voor de zzp’er. Zo weet hij precies wat hij elke maand overhoudt.”

Vooruitkijken

Boekhouden is vooruitkijken. Dus niet iedere maand, elk kwartaal of eens per jaar de bonnetjes aanleveren, maar wanneer het uitkomt. ,,Met onze manier van werken heb je realtime inzicht en kom je niet voor verrassingen te staan door bijvoorbeeld een belastingaanslag van 10.000 euro door de uitstelregeling. Wij proberen dat te tackelen en het te betalen bedrag te verdelen”, zegt Van Ansem.

Maar de service van Allizo reikt verder dan de zakelijke kant. Ook voor de belastingaangifte van de partner kan worden aangeklopt of voor advies over de hypotheekrente. Online of op het kantoor in Valkenswaard of ergens bij symposia in het land. Van Ansem en Lubse zijn altijd bereikbaar om bij te staan met raad en daad. 

Laat een reactie achter