Fiscaal

Inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet

By 2 maart 2020 maart 19th, 2020 Geen Reacties

Elke burger betaalt inkomstenbelasting en premie Zorgverzekeringswet. Als ondernemer betaal je dit echter niet maandelijks, maar één keer per jaar. Je betaalt dan inkomstenbelasting over de winst (je netto omzet verminderd met je netto zakelijke kosten) die je onderneming maakt.

Wanneer je exact moet betalen, hangt af van wanneer je de aangifte van het jaar inlevert. Officieel moet je dit vóór 1 mei van het opvolgende jaar betalen, maar je kunt hiervoor uitstel krijgen. Binnen enkele weken daarna ontvang je vanuit de Belastingdienst een voorlopige aanslag, deze moet je binnen diezelfde maand betalen. Pas veel later ontvang je een definitieve aanslag. Als je alles goed hebt ingevuld, is deze gelijk aan de eerder ontvangen voorlopige aanslag.

Soms ontvang je in januari al een voorlopige aanslag. De aanslag is dan gemaakt op basis van een schatting van de Belastingdienst. Je hebt dan twee opties: je kunt de aanslag binnen een maand betalen, of je maakt er bezwaar tegen. In het laatste geval heb je uitstel van betaling zolang de Belastingdienst je bezwaar behandeld.

Let op: Omdat je als ondernemer de inkomstenbelasting in één keer moet betalen na de jaaropgave, is het belangrijk dat je hier door het hele jaar heen al voor spaart.

Bron: GekkoBlog

Laat een reactie achter