Financieel

Kleinere bedrijven krijgen van banken half jaar uitstel voor aflossingen

By 26 maart 2020 april 6th, 2020 Geen Reacties

De coronacrisis houdt Nederland volledig in zijn greep. Het virus treft ook de zzp’ers. Omzetten dalen snel, opdrachten nemen massaal af en er zijn tal van vragen over de toekomst. In een vijfdelige serie legt Geert Lubse van administratiekantoor Allizo uit wat het coronavirus betekent voor de ondernemers.

In aflevering 4: uitstel van aflossingen voor kleine ondernemers

Het coronavirus grijpt om zich heen. Ook de Nederlandse ondernemers en zzp’ers, die ook werken in de zorg, worden daardoor hard getroffen. Om hen tegemoet te komen, hebben enkele banken besloten om het aflossen van hun lopende leningen uit te stellen met een half jaar. 

ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank, Triodos Bank en BNG Bank hebben gezamenlijk dit besluit genomen. Het gaat om een lening tot 2,5 miljoen euro. Dit geldt dus ook voor de zzp’ers en is een aanvulling op het noodpakket dat het kabinet eerder van stal haalde om gedupeerde ondernemers een hart onder de riem te steken. 

Voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging voor Banken (NVB) op de website van de NVB: ,,Banken ondersteunen de stappen van het kabinet en komen nu met eigen aanvullende maatregelen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen. Met elkaar doen we wat nodig is. We moeten samen optrekken: overheid, toezichthouders, banken en ondernemersorganisaties.”

Verheugd

Het bedrijfsleven is blij met dit gebaar, zo laten ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland weten. Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW vindt het een ‘prachtig gebaar van de overheid en vooral de banken’. ,,Dit geeft ondernemers extra lucht in deze zware tijden en zijn de perfecte aanvullingen op het pakket van de overheid. Mooi om te zien hoe we met elkaar eendrachtig en daadkrachtig het coronaspook gaan verslaan.” 

Ook voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland is verheugd met de genomen stappen. ,,Dit is een hele goede steun in de rug voor veel mkb’ers die de banken hier geven. Chapeau! Een dikke pluim voor de banken en de toezichthouders die dit zo snel regelen.” 

Heb je vragen? Neem contact met ons op of stel je vraag hieronder.

Laat een reactie achter